Ako na to: recept na chutný trdelník

Český trdelník

Na prípravu chutného trdelníka budeme potrebovať nasledovné suroviny: 500 g hladkej múky, 1 vajce a 2 vaječné žĺtky, 250 ml mlieka, 100 g masla, štipku soli, 9 polievkových lyžíc práškového cukru, 10 g droždia.

Na začiatku zmiešame múku s vaječnými žĺtkami, vajcom, 6 lyžicami práškového cukru, 80 g roztopeného masla, vykvaseným kváskom so štipkou soli a zmiešané cesto dôkladne vypracujeme. Keď bude cesto asi spolovice vykysnuté, nakrájame ho na viac kusov a na pomúčenej doske z neho ušúľame prúžky asi v hrúbke prsta.

Prúžky z cesta namotáme na valček a pováľame na doske, aby jeho hrúbka bola všade rovnaká. Ak je to možné, cesto pečieme nad pahrebou a neustále ho otáčame. Keď začne chytať červenú farbu, viackrát ho potrieme roztopeným maslom. Keď sa cesto dopečie, posypeme ho práškovým cukrom a skaramelizujeme. Hotovo, trdelník môžme podávať s džemom zdobeným vanilkovým krémom.

Fotografia: © BigStockPhoto.com

Ohodnotiť článok
[Spolu: 3 Priemer: 4.3]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *